Vitamine B5

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Moment
Huidklacht
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Eigenschap
Acne
Ouderen
Huid en zon
Productvorm
Prijs
Sorteren op:

Vitamine B5

Vitamine B5 is een beschermende en opbouwende vitamine. D-Panthenol houdt het vocht vast en voorkomt zo uitdroging van de huid, de vingernagels en het haar. In de huid wordt het omgezet in vitamine B5 en deze vitamine speelt dan weer een rol bij de energietoevoer naar de cellen en de vorming van nieuwe huidcellen. Deze vitamine is één van de bekendste behandelingen tegen acne. Wanneer je met google zoekt op acne behandelen is de kans groot dat een vitamine B5 behandeling in de lijst staat.

Vitamine B5 (pantotheenzuur) zul je overal in de natuur aantreffen, in vlees, groente, eieren en natuurlijk melk. Tijdens de pubertijd worden er meer hormonen door het lichaam gemaakt, hierdoor wordt er veel meer gebruik gemaakt van de vitamine B5 (wordt weer omgezet in co-enzyme A)).

Het gevolg is dat er een tekort optreed en de talgklieren meer talg aanmaken. Wanneer de talgklieren verstopt raken komen er ontstekingen op de huid en uiteindelijk acne.

Vitaminen zijn hele belangrijke bouwstoffen voor je huid. Ze zorgen voor een snel herstel na beschadiging en beschermen de huid tegen allerlei aandoeningen. Vitaminen worden niet of nauwelijks door het lichaam zelf aangemaakt, maar zit gelukkig wel in veel producten

In teksten over cosmetica en cosmetische ingrediënten kom je steeds vaker de term ‘huidvitamines’ tegen. Ze worden omschreven als “onontbeerlijk”, “cruciaal”, van “primordiaal belang” en “essentieel”. En worden ook vaak aan cosmetische producten toegevoegd. Nu, welke zijn nu precies die ‘huidvitamines’ en hebben ze werkelijk die fantastische eigenschappen die hun vaak worden toegeschreven?

Is vitamine B5 onontbeerlijk voor een goede werking van de huid? Absoluut!
Het is bovendien zinvol om ze aan cosmetische producten toe te voegen aangezien de huid in staat is ze op te nemen en we zo de tekorten kunnen aanvullen. En die tekorten zijn er. Zeker gezien ons huidig voedselpatroon en onze huidige manier van leven.