Wangen

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Moment
Huidklacht
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Lichaamsdeel
Transpiratie
Eigenschap
Acne
Ouderen
Huid en zon
Haargroei
Productvorm
Ons Advies
Prijs
Sorteren op:

Wangen
Een frisse rode blos op de wangen staat gezond en aantrekkelijk. Maar een aanhoudende roodheid of een verzameling rode adertjes op de wangen kan vervelend zijn. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 60 procent van de Nederlandse vrouwen tussen de 30 en 50 jaar hier in meer of mindere mate last van heeft.

Netwerk van haarvaatjes
Iedereen heeft een ultrafijn netwerk van haarvaatjes die de huid voeden. Dit is normaal gesproken onzichtbaar. Maar de huid kleurt rood door stuwing in de adertjes. Dit wordt veroorzaakt door externe prikkels, zoals wisseling van temperatuur (buiten/binnen) of inspanning tijdens het sporten. Ook koffie, alcohol, gekruid voedsel of hormooninvloeden kunnen ongewenste roodheid veroorzaken.

Blijvend rode wangen
Als de roodheid niet meer wegtrekt is er sprake van blijvende roodheid, couperose of rosacea. Bij rosacea voelt de huid vooral na het wassen en bij temperatuurverschillen pijnlijk en prikkend aan. Ook kunnen er bultjes en pukkeltjes ontstaan en is het raadzaam om een arts te raadplegen. Bij couperose gaat het om een verwijding van de bloedvaatjes in de huid, die zichtbaar zijn op de wangen en neus.

Aanleg en overgevoeligheid
Wanneer de huid snel rood wordt, betekent dit dat de huid zowel van binnenuit als van buitenaf heel weinig kan verdragen. Maar waarom heeft de een er meer last van dan de ander? Het regelmatig verwijden van de haarvaatjes is behalve een kwestie van aanleg (dunnen huid en dunne bloedvaten), vooral een kwestie van gevoeligheid voor externe prikkels.

Goede huidverzorging
Het is belangrijk om de huid zo min mogelijk te irriteren en te kiezen voor een goede huidverzorging. Daarnaast biedt een gebalanceerde levensstijl door matig te zijn met alcohol, koffie en hete kruiden ook verlichting. De beste verzorging voor de rode, gevoelige huid begint bij het herstel van de vochtbalans. Daarnaast is het ook essentieel om de huid dagelijks te beschermen tegen UV-straling. Er zijn speciale verzorgingsproducten beschikbaar, die de huid zowel hydrateren als kalmeren en beschermen tegen UV-straling. Ook het drinken van veel water kan overigens verlichting bieden voor een rode en geïrriteerde huid.